Beroep kiezen

Beroep kiezen

Werk doen dat leuk is: dat wil iedereen. Maar veel mensen weten niet precies wat voor werk bij hen past. Of misschien bent u op zoek naar een ander beroep omdat er in uw werk niet genoeg banen zijn. Dan is het verstandig dat u uit gaat zoeken welk beroep bij u past. Wat vindt u leuk om te doen? Waar bent u goed in?

Op onderzoek gaan
Om dit uit te vinden, kunt u natuurlijk zelf aan de slag gaan. Praat met mensen in uw omgeving, vraag wat voor werk ze doen en wat je daarvoor moet kunnen. Misschien kunt u eens een paar uur met iemand meelopen om te kijken of u het werk dat hij doet leuk vindt.

Uw talenten leren kennen
U kunt ook uw talenten leren kennen via de website 123test.nl. U kunt een persoonlijkheidstest doen (Wie ben ik?) of een competentietest (Wat kan ik?) of een kerntyperingstest (Wat zijn mijn sterke/zwakke punten?). U kunt zich ook laten testen door een loopbaancoach of arbeidspsycholoog. Deze tests zijn veel uitgebreider. Ze duren een aantal uur.

Welk werk of beroep
Wilt u weten welk beroep of welk werk bij u past? Op de website werk.nl staan verschillende tests. Hebt u liever een persoonlijk advies? Maak dan een afspraak maken met het leerwerkloket.

Werk