Alarmeringssysteem

Alarmeringssysteem

Voelt u zich niet veilig als u alleen thuis bent? Bent u bang dat u valt en dat niemand dit dan weet? Dan kunt u een persoonlijk alarmeringssysteem aanschaffen. Dat is een apparaatje waarmee u een meldpost kunt bereiken. Het kan een knop in huis zijn, of een zendertje aan een koord om uw nek of pols. Met één druk op de knop waarschuwt u de meldpost. Er komt dan zo snel mogelijk iemand bij u langs.

De kosten
Iedereen kan zo'n persoonlijk alarmeringssysteem huren of kopen. Bij mensen met een medische indicatie worden de kosten vergoed. Uw huisarts moet dus verklaren dat het alarmeringssysteem noodzakelijk is voor u. De basisverzekering vergoedt dan de kosten.
Krijgt u de kosten niet vergoed uit de basisverzekering? Dan vergoedt de aanvullende verzekering misschien de apparatuur. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. Of kijk in de polisvoorwaarden.

Toestemming
Om de vergoeding te krijgen hebt u de toestemming nodig van uw verzekeraar. Samen met uw behandelend arts vult u het aanvraagformulier in op de website van uw zorgverzekering. Hebt u de toestemming gekregen? Dan kunt u naar de leverancier.

Leveranciers
Op de website van uw zorgverzekering vindt u een lijstje met leveranciers. U vindt ze onder 'personenalarmering' of 'alarmeringsapparatuur'.

Informatie
Meer informatie over alarmeringssystemen staat op hulpmiddelenwijzer.nl.

Mobiliteit en hulpmiddelen