Sport voor mensen met een beperking

Wilt u weten welke mogelijkheden er voor mensen met een beperking zijn om te sporten, kijk dan op de website Gehandicaptensport. Daar vindt u een overzicht van alle sporten. Via deze website kunt u ook op zoek naar een geschikte vereniging.

Veel keuze
Er zijn sporten speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperking. Goalbal voor slechtzienden bijvoorbeeld, waarbij de bal een belletje heeft. Maar u kunt ook kiezen voor een bekende sport, zoals zwemmen, hockey of voetbal.

Aangepaste spelregels
Meestal zijn de spelregels bij gehandicaptensport wat aangepast. Bij bijvoorbeeld basketbal hangt de basket minder hoog en bij badminton zijn er wat kleine aanpassingen in de spelregels.

Mensen met een verstandelijke beperking
Voor mensen met een verstandelijke beperking zijn bij sommige sporten de spelregels wat eenvoudiger gemaakt. U herkent deze sporten aan de letter G voor de naam. Voorbeelden zijn G-voetbal, G-tennis en G-honkbal.

Sportrolstoel
Hebt u voor uw sport een sportrolstoel nodig? Meld u bij het Wmo-loket van de gemeente. Op hulpmiddelenwijzer vindt u informatie over de verschillende soorten sportrolstoelen. Hebt u een ander speciaal sporthulpmiddel nodig? Uw sportvereniging geeft informatie.

Hulpmiddelenleverancier
Sportrolstoelen koopt u bij de gespecialiseerde leverancier. Adressen vindt u via deze website: eengoedhulpmiddel.nl.

Sport en vrije tijd