Bijdragen voor uw kind

Bijdragen voor uw kind

De meeste kinderen doen graag samen leuke dingen. Het is vervelend als uw kind niet mee kan doen met clubs en activiteiten. Wat kunt u doen?

Samen buiten spelen of sporten
Stimuleer uw kind om met andere kinderen iedere dag buiten te spelen. Zo komt uw kind toch aan veel beweging. En het kost geen geld. U kunt uw kind ook stimuleren fietstochten te maken, te gaan hardlopen of te sporten op een veldje bij u in de buurt. Of wandel eens samen met uw kind naar de kinderboerderij.

Stichting Leergeld
Hebt u een laag inkomen? Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen gebruikmaken van stichting Leergeld Oldenzaal. Deze stichting kan een bijdrage geven voor het lidmaatschap van een sportclub, muzieklessen, een toneelclub, en benodigdheden als sportkleding of een muziekinstrument. De bijdrage kunt u aanvragen bij Leergeld Oldenzaal.
Ook voor schoolkosten is een bijdrage mogelijk, bijvoorbeeld voor schoolspullen, een laptop als uw kind naar de middelbare school gaat, een fiets of een schoolreisje.

Kindgebonden budget
Voor kinderen jonger dan 18 jaar krijgt u kinderbijslag. Maar voor mensen met een laag inkomen of lage uitkering is er ook een kindgebonden budget. Heeft u recht op een kindgebonden budget, dan krijgt u vanzelf bericht van de Belastingdienst. Maar u kunt het ook zelf aanvragen als u niets hoort.

Tips
Misschien hebt u ook nog iets aan de volgende tips:

  • Bij de bibliotheek kan uw kind gratis boeken lenen (en vaak ook tijdschriften). Voor kinderen tot 11 jaar betaalt u geen lidmaatschapsgeld.
  • Vakantie hoeft niet duur te zijn. U kunt bijvoorbeeld huizen ruilen, of op iemands huis passen. Voor kinderen uit gezinnen met weinig geld zijn er betaalbare vakantiekampen.
Sport en vrije tijd