Bewegen voor kinderen

Bewegen is goed voor kinderen. Het liefst 1 uur per dag. Maar nog langer en vaker is beter. Het is ook belangrijk dat kinderen minstens 3x per week activiteiten doen die hun botten en spieren sterker maken. Ze krijgen er snelheid, kracht, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen door. 

Door elke dag te bewegen, voelen kinderen zich prettiger en vrolijker. En kunnen ze zich beter concentreren op school. Ook zijn ze 's avonds lekker moe, zodat ze goed kunnen slapen.

Redenen genoeg dus om bewegen bij uw kind te stimuleren.

Tot 5 jaar
Stimuleer uw kind om actief te bewegen. Elke beweging is goed: spelen, stoeien, klimmen, rennen, een bal overgooien of een koprol maken.

6 tot 8 jaar
Vaak gaan kinderen in deze leeftijd op een sportclub. Dat is een goed idee. Geef uw kind op voor bijvoorbeeld voetbal, hockey, korfbal of tennis. Laat ze lekker achter een bal aan rennen. Hoe gevarieerder uw kind beweegt hoe beter het is.

9 tot 12 jaar
Ook op deze leeftijd is het nog steeds belangrijk dat uw kind zich gevarieerd beweegt. Kies een sport die het leuk vindt. Maar kies ook een brede sport waarbij uw kind van alles doet: rennen, springen, balanceren en duikelen.

Vanaf 12 jaar
Sport wordt vanaf deze leeftijd voor een kind veel serieuzer. Toch stoppen sommige kinderen ook. Ze willen liever chillen met leeftijdgenoten. Probeer te voorkomen dat uw kind veel stilzit en bedenk samen met hem of haar een sport die wel leuk is en die aansluit bij de vriendengroep.

Meer informatie
Op deze websites leest u meer over bewegen voor kinderen en jongeren: 

Sport en vrije tijd