Vrijwilliger Thuisadministratie Humanitas

We zijn op zoek naar een vrijwilliger voor de Humanitas Twente Thuisadministratie.

Mensen die talen als Arabisch, Tigrinya, Turks, Swahili of Farsi beheersen worden ook van harte uitgenodigd om te reageren.

Gevraagd: 

Wat vragen wij: 

  • Affiniteit en/of ervaring met administratieve/financiële zaken
  • Paar uur per week van je tijd voor de periode van minimaal 1 jaar
  • Bereidheid tot het volgen van trainingen en intervisies zodat je goed geschoold bent en blijft
  • Respect en aandacht voor andere normen en waarden en vanuit een positieve instelling graag iets voor een ander willen doen
  • Goed om kunnen gaan met vertrouwelijke informatie
  • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en vindt het een uitdaging een coachende rol te hebben als het gaat om gedragsverandering in situaties van bijvoorbeeld: omgaan met schulden, laag inkomen, schuldeiser etc.
  • Een verklaring omtrent gedrag
Taken: 

Wat we doen: Humanitas Thuisadministratie is er voor mensen die tijdelijk niet (meer) in staat zijn om zelf die administratieve handelingen te verrichten. We proberen bij deze mensen financiële problemen te voorkomen en op te lossen.

De vrijwilliger helpt maximaal een jaar bij het op orde brengen en houden van de financiële zaken. Dit doet de vrijwilliger door wekelijks bij de mensen thuis langs te gaan met als belangrijkste doel zelfredzaamheid te vergroten en weer grip te krijgen op de geldzaken.

Is een schuldhulpverleningstraject echter onvermijdelijk dan begeleidt de vrijwilliger daarbij. De vrijwilliger helpt vanuit de mogelijkheden van de deelnemer. De deelnemer houdt de zeggenschap en blijft zelf verantwoordelijk over alle handelingen. Uiteraard krijg je hierbij goede begeleiding vanuit Humanitas.    

Organisatie: 
Werkzaamheden: 
administratie
financiën
Doelgroep: 
ouderen
volwassenen
Vergoeding: 

Onkosten.

Sector: 
belangenbehartiging
hulpverlening en zorg
welzijn & zorg
Werktijden: 

Thuisadministratie vraagt gemiddeld 2 uur per week tijd. De uren zijn geheel zelf in te vullen. Je werkt bij de mensen thuis.

Reageer op deze vacature