vrijwilliger gezinsondersteuning (Home-Start)

Humanitas Twente zoekt vrijwilligers met opvoedervaring die gezinnen kunnen ondersteunen met praktische hulp, tips en een luisterend oor.

Bij Gezinsondersteuning (ook wel Home Start genoemd) word je voor de periode van een jaar gekoppeld aan een gezin die een steuntje in de rug nodig heeft. We bieden je eerst een basistraining aan. Je gaat dan bijvoorbeeld samen activiteiten ondernemen met de kinderen en je geeft de ouder(s) handvaten om zelf verder te kunnen. Ook kunnen ze hun verhaal bij jou kwijt en help je het zelfvertrouwen als ouder te vergroten. Je zult worden ondersteund door een coördinator en we hebben regelmatig bijeenkomsten met een groep vrijwilligers.

Home Start is er voor alle ouders met kinderen van 0-14 jaar. Of je nou één of meer kinderen hebt, grote of kleine vragen… Iedereen is welkom bij Home Start. Het doel is dat we de opvoeders weer het gevoel geven dat je als ouder in balans bent en jouw kind in een veilige en stabiele omgeving kunt laten opgroeien. Want opvoeden is niet alleen lastig, maar ook leuk!

Gevraagd: 

Heb je zelf opvoedervaring die je kunt inzetten? Sta je open voor training, intervisie en overleg? Ben je één dagdeel in de week beschikbaar?

Taken: 

Je ondersteunt gezinnen met praktische hulp, tips en een luisterend oor.

Organisatie: 
Werkzaamheden: 
informatie & advies
welzijn & zorg
Doelgroep: 
kinderen
ouderen
Vergoeding: 

reiskostenvergoeding

Sector: 
hulpverlening en zorg
Werktijden: 

1x per week een dagdeel 

Reageer op deze vacature