Vrijwilliger die fietsen kan repareren

Ben je handig en creatief en lijkt het je leuk om ons te komen helpen met het repareren en opknappen van fietsen, neem dan contact op!

De creatieve werkplaats is een voorziening waar zo’n 25 vrijwilligers in een werkplaats werken met techniek. De creatieve werkplaats bestaat nu twee jaar en huist samen met de Voedselbank, Kledingbank, Stichting Vincentius en een aantal kleinere partijen in ‘Ons Gebouw’, het verzamelpand voor partijen die zich inzetten voor armoedepreventie in Oldenzaal. De activiteiten binnen de werkplaats zitten op het snijvlak van vrijetijdsbesteding, participatie en armoedepreventie.

Zo is er wekelijks een repaircafé waar mensen met kapotte apparatuur terecht kunnen en zelf kunnen leren repareren. Daarnaast is er de huisraadbank, een soort kringloopbedrijfje waar mensen met een minimum inkomen gratis huisraad kunnen uitzoeken. En dagelijks zijn mensen in de werkplaats aan het werk met het maken en repareren van meubels, fietsen, bloembakken, insecten hotels etc. Anderen richten zich op het maken van nieuwe producten uit oud materiaal en de verkoop van deze producten.  Alle activiteiten in de creatieve werkplaats dienen een maatschappelijk doel.

Gevraagd: 

- Affiniteit met techniek, dienstverlening en logistiek is een pre.
- Je op je gemak voelen in een productieomgeving.
- Je moet mentaal tegen een stootje kunnen. Er wordt vrij direct gecommuniceerd met elkaar.
- Ervaring en affiniteit met het repareren van fietsen is een pre.
- Vind het leuk om samen met een groep andere vrijwilligers de werkzaamheden in de werkplaats te coördineren is een pre.

Taken: 

Er zijn verschillende werkzaamheden, zoals:
- Het opknappen van fietsen, zoals banden plakken, slot monteren, veiligheid checken of vervangen van onderdelen.
- Het ophalen en vervoeren van fietsen en spullen.
- Kwaliteit bewaking van de projecten.
- Werken aan de veiligheid in de werkplaats.

Werkzaamheden: 
overig
technisch
welzijn & zorg
Doelgroep: 
volwassenen
Sector: 
welzijn & zorg
Werktijden: 

In goed overleg.

Reageer op deze vacature