Vacature Vrijwillig(st) er Eenzaamheid Humanitas Tandem

Betrokken én sociaal? Dan zoeken wij jou!
Met een paar uur per week maak jij 't verschil!

Over het project Humanitas Twente Tandem:
Tandem is er voor iedereen die zich eenzaam voelt, ongeacht levensverhaal of leefomstandigheden. Tandem is ondersteunend contact, bedoeld om sociaal isolement te voorkomen of te doorbreken.

Jij zult als vrijwilliger van Tandem de deelnemer maximaal een jaar lang sociale steun bieden waardoor het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van de deelnemer mogelijk zullen toenemen. Samen met de deelnemer onderneem je activiteiten die gericht zijn op het doorbreken van het isolement, het uitbreiden van het sociale netwerk en het weer actief laten deelnemen aan de samenleving.

Dus ben jij sociaal? Lijkt het je leuk om iemand te ondersteunen op verschillende gebieden en sociale activiteiten te ondernemen? Dan zoeken we jou!

Wij vragen:
- Een tijdsinvestering van 2 á 3 uur per week;
- Een verbintenis van minimaal één jaar, dat is de duur van het maatjescontact, evt. korter als het doel eerder bereikt is.

Wij bieden:
- Een zinvolle tijdsbesteding;
- Cursus basisintroductie Tandem;
- Intervisiebijeenkomsten en themabijeenkomsten om jezelf verder te kunnen ontwikkelen;
- Professionele begeleiding;
- Reiskostenvergoeding.

Nieuwsgierig?
Voor meer informatie kun je een mail sturen naar m.vaneker@humanitas.nl t.a.v Maureen Vaneker Coördinator Humanits Tandem
Met maatjes meer mens!
Humanitas Twente wil een bijdrage leveren aan een sterke en humane samenleving. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Bij Humanitas Twente zijn er verschillende activiteiten waarbij vrijwilligers worden ingezet. Deze activiteiten zijn gekoppeld aan de thema’s; opvoeden, opgroeien, eenzaamheid, thuisadministratie en integratie.

Organisatie: 
Doelgroep: 
ouderen
volwassenen
Sector: 
welzijn & zorg

Reageer op deze vacature