Secretaris Alzheimer Nederland Twente

Secretaris

Heb je hart voor mensen met dementie? Wil je een steentje bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? Dan is wellicht onderstaande functie iets voor jou. Ons bestuur van Alzheimer Nederland afdeling Twente (ANT)  is een bestuur van 6 gepassioneerde leden van verschillende achtergronden. Daarnaast begeleidt het bestuur de coördinatoren van de 10 Alzheimer Cafés in Twente. 

 

Onze secretaris heeft besloten om zich niet meer verkiesbaar te stellen. Daarom is het bestuur van ANT op zoek naar een nieuwe secretaris, die samen met het bestuur, coördinatoren en vrijwilligers verder wil werken aan de ambities en de toekomst van Alzheimer Nederland. Als secretaris ben je de rechterhand van de voorzitter in het voorbereiden van de bestuursvergaderingen en het bewaken van de gemaakte afspraken. Je stroomlijnt de informatie die vanuit jouw regio en het landelijk bureau naar de afdeling komt. Je beheert de gegevens van de actieve vrijwilligers in jullie afdeling en je bent het aanspreekpunt voor hen. Je vindt het leuk om praktische ondersteuning te bieden aan de afdeling (regelen en organiseren). Je weet het aanbod van Alzheimer Nederland onder de aandacht te brengen bij het bestuur. Je hebt inbreng in het activiteitenplan en bewaakt samen met de voorzitter de uitvoering. Je kunt je ongeveer 6 tot 8 uur in de maand vrijmaken voor dit werk.

 

Ben jij:

 • Vaardig in het werken met Word, Excel, internet en e-mail?
 • Proactief, iemand die initiatieven neemt en anticiperend kan handelen?
 • Goed in communicatieve en sociale vaardigheden in woord en geschrift?
 • Iemand die het leuk vindt om te werken met en voor vrijwilligers?

dan komen we graag met je in contact.

Je werkzaamheden zijn:

 • Je ondersteunt de voorzitter en bewaakt de gemaakte afspraken van het afdelingsbestuur;
 • Je organiseert de bestuursvergaderingen en bereidt deze inhoudelijk voor:
 • Maken en verzenden van de agenda, notulen en actielijst van de bestuursvergaderingen en draagt zorg voor de bijgaande stukken.
 • Je verzorgt de secretariële post, mail, (telefoon) en beheert het archief;
 • Je beheert de gegevens van de vrijwilligers van de afdeling via ons CRM-systeem Nexios
 • Je voert overige voorkomende secretariële werkzaamheden uit zoals maken van de afdelingsbrochure, visitekaartjes en het bestellen van materialen;
 • Je organiseert de invulling van het activiteitenplan en de verantwoording;
 • Je neemt deel aan relevante trainingen, overleggen en bijeenkomsten georganiseerd door het landelijk bureau.

Wij bieden:
Trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Informatie via het Vrijwilligersplein. Ondersteuning van de coördinator Regionale activiteiten en overige medewerkers van kantoor. Reiskostenvergoeding en vergoeding van gemaakte onkosten. Een tweejaarlijkse landelijke vrijwilligersdag. Je ontvangt maandelijks de digitale nieuwsbrief en het vrijwilligersnieuws in je mailbox. Het vrijwilligerswerk bij Alzheimer Nederland vormt een aanvulling op je Curriculum Vitae.

Bevoegdheden:
Je wordt door de coördinator Regionale activiteiten voorgedragen aan de directeur/bestuurder van Alzheimer Nederland. Deze benoemt je voor een periode van vier jaar.

Contact:
Voor interesse of meer informatie kun je contact opnemen met de voorzitter Truus Kamphuis-Heerdink op 06 30434869 of via twente@alzheimer-nederland.nl

Dagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Tijden: 
ongeveer 8 uur per maand
Wijk: 
Centrum,
De Essen,
De Graven Es,
De Thij,
Hulsbeek,
Zuid-Berghuizen

Wilt u reageren op deze advertentie? Maak dan eerst een account aan.