Rondleider Historische Kroegentocht

Wie kent het niet: onder het genot van een drankje komen de mooiste verhalen los in de kroeg. Sommige kroegen in Oldenzaal hebben een geschiedenis die ver terug gaat in de tijd, inclusief de bijbehorende sterke verhalen. 

Tijdens de historische kroegentocht ga je langs 5 kroegen in Oldenzaal. In iedere kroeg geeft de gids een rondje en verteld over de historie achter de plek. Ook tijdens de wandeling van kroeg naar kroeg komen er verhalen over Oldenzaal voorbij.

Gevraagd: 

Affiniteit met de historie van Oldenzaal en het leuk vinden om je verhaal te vertellen voor groepen volwassenen is belangrijk voor het uitoefenen van deze vrijwilligersfunctie. We verwachten niet dat je al uitgebreide kennis hebt over de stad en de kroegen, maar bereidheid om deze kennis op te doen is wel belangrijk. Omdat je het gezicht bent van het museum is het vanzelfsprekend dat je representatief bent, goed Nederlands spreekt en je aan afspraken weet te houden.

Naast Nederlands kan ook beheersing van de Duitse en/of Engelse taal van pas komen.

Taken: 

Begeleiden van groepen tot 14 personen bij een historische kroegentocht.

Werkzaamheden: 
activiteitenbegeleiding
educatie
Doelgroep: 
volwassenen
Vergoeding: 

Voor deze vrijwilligersfunctie is geen vergoeding beschikbaar.

Sector: 
cultuur
Werktijden: 

De tijden en regelmaat zijn afhankelijk van de vraag naar rondleidingen. Uit ervaring blijkt dat rondleidingen het hele jaar door gegeven worden. De kroegentochten zijn meestal op de donderdag of vrijdagavond, of de zaterdagmiddag. Beschikbaarheid en tijden worden in overleg met de vrijwilliger bepaald.

Reageer op deze vacature