Museumdocent Stichting Oldenzaalse Musea

Jaarlijks bezoeken vele scholieren uit het basis- en voortgezet onderwijs museum het Palthe Huis in het kader van diverse projecten. De museumdocenten begeleiden de scholieren tijdens het bezoek aan het museum en helpen hen bij het uitvoeren van de verschillende opdrachten die onderdeel zijn van het project. Museumdocenten worden ook betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe educatieve producten en projecten.

Gevraagd: 

Affiniteit met de historie van Oldenzaal en het leuk vinden om met kinderen en jongeren te werken is belangrijk voor het uitoefenen van deze vrijwilligersfunctie. We verwachten niet dat je al uitgebreide kennis hebt over de stad, maar bereidheid om deze kennis op te doen is wel belangrijk. Een onderwijsachtergrond in het basis- of voorgezet onderwijs komt altijd van pas.

Taken: 

Begeleiden van groepen, samen met het team van het museum nieuwe projecten ontwikkelen.

Werkzaamheden: 
activiteitenbegeleiding
educatie
Doelgroep: 
jongeren
kinderen
Vergoeding: 

Afhankelijk van het project en de financiering is er een kleine vergoeding beschikbaar per museumles.

Sector: 
cultuur
Werktijden: 

De tijden en periodes zijn afhankelijk van de verschillende projecten en de beschikbaarheid vanuit het onderwijs. Vanzelfsprekend zijn er weinig activiteiten tijdens de zomermaanden. Beschikbaarheid en tijden worden in overleg met de vrijwilliger bepaald.

Reageer op deze vacature