Maatje Steunpunt Mantelzorg

Als mantelzorger kan het lastig zijn om er even tussenuit te gaan. Terwijl het juist heel belangrijk is dat u af en toe even los komt van de zorg en even iets voor u zelf kunt doen. De vrijwilliger neemt de zorg dan even over. Dit kan voor een uurtje zijn of voor een dagdeel.

De taak van de vrijwilliger is bij volwassenen en ouderen onder andere gericht op het bieden van gezelschap. In de praktijk kunnen zich ook licht verzorgende en begeleidende activiteiten voordoen. De taak van de vrijwilliger bij kinderen richt zich op het begeleiden, het oppassen en verzorgen. Daarnaast zal de vrijwilliger activiteiten aanbieden, zoals bijvoorbeeld zwemmen, fietsen, wandelen, computeren, spelen, enz

Gevraagd: 

Het Steunpunt Mantelzorg Oldenzaal zoekt enthousiaste gemotiveerde vrijwilligers die graag iets voor een ander willen betekenen. Van u wordt verwacht dat u regelmatig een dagdeel de zorg voor kinderen, jong volwassenen of ouderen met een beperking, chronische ziekte of dementie van de mantelzorger wilt overnemen. U hoeft geen opleiding of ervaring te hebben in de zorg. U krijgt een gratis basiscursus aangeboden waarin u datgene leert wat u nodig heeft voor uw vrijwilligerswerk.

Taken: 

De vrijwilligers die ingezet worden is er onder andere gericht op het bieden van gezelschap. In de praktijk kunnen zich ook licht verzorgende en begeleidende activiteiten voordoen. De taak van de vrijwilliger bij kinderen richt zich op het begeleiden, het oppassen en verzorgen. Daarnaast zal de vrijwilliger activiteiten aanbieden, zoals bijvoorbeeld fietsen, wandelen, computeren, spelen, enz.

Organisatie: 
Werkzaamheden: 
activiteitenbegeleiding
gezelschap
welzijn & zorg
Doelgroep: 
jongeren
kinderen
ouderen
volwassenen
Vergoeding: 

Reiskosten.

Sector: 
welzijn & zorg
Werktijden: 

Alles gaat in goed overleg.

Reageer op deze vacature