Konijnen helpen bij Stichting Konijnenopvang Maaike

Konijnen die om verschillende redenen niet meer bij hun laatste eigenaar kunnen wonen, worden hier opgevangen en begeleid naar een nieuw huisje. Vrijwilligerswerk dat echt heel hard nodig is. We zorgen voor de benodigde medische zorg en geven voorlichting over het houden van konijnen.
Stichting Konijnenopvang Maaike zoekt meerdere vrijwilligers voor verschillende dagen en eventueel avonden. We zoeken mensen voor het verzorgen van de dieren, maar ook bijvoorbeeld het rijden naar en van de dierenarts met konijnen komt soms voor. Bekend zijn met het verzorgen van konijnen is handig, maar hoeft niet per se. Als je maar van dieren/konijnen houdt. Het is heel leerzaam en je leert vanzelf heel veel bij! 
Als je interesse hebt vindt er vooraf een gesprek plaats. Ook is het mogelijk om een keer mee te lopen of om te komen kijken. Er is altijd een ervaren vrijwilliger aanwezig tijdens de werkzaamheden.

Gevraagd: 

Vrijwilligers voor verschillende dagen van de week. Je houdt van dieren en bent niet bang om de handen uit de mouwen te steken.

Taken: 

Werkzaamheden:
- hokken schoonmaken.
- voeren en dieren van vers drinkwater voorzien.
- hooi en groente geven.
- konijnen in de buiten rennen zetten en weer naar binnen halen.
- eventueel naar en van de dierenarts rijden (optie in overleg).
In de avond is er ook altijd een ervaren vrijwilliger aanwezig (avond is optie in overleg).

Werkzaamheden: 
buitenwerk
dierenverzorging
Doelgroep: 
dieren
Vergoeding: 

Er wordt geen financiele vergoeding gegeven. Je krijgt er wel een goed gevoel voor terug als de dieren weer fijn in een schone omgeving zitten.

Sector: 
natuur
Werktijden: 

Vanaf 10 uur in de ochtend. Avonden zijn optioneel en in overleg.

Reageer op deze vacature