Gastheer of gastvrouw Museum de Pelgrim

Ontvangt u voortaan de bezoekers in dit bijzondere museum in Oldenzaal?  Overal waar u kijkt ziet u iets nieuws: een bijzonder beeld, een prachtige rozenkrans of iets dat u nog nooit eerder zag! Bij elk voorwerp hoort een eigen uniek verhaal. Eén ding is duidelijk, dit is een verzameling zoals u hem nog nooit eerder hebt gezien!

In de vroege Middeleeuwen bezocht de pelgrim Plechelmus Oldenzaal, de stad die in de periode hierna zou uitgroeien tot het religieuze centrum van Twente. Na zijn dood werden zijn resten overgebracht naar de basiliek in het centrum van Oldenzaal die nog steeds zijn naam draagt. Geen wonder dat juist hier dit bijzondere museum is ontstaan!

Tijdens een bezoek aan het museum kijkt u uw ogen uit. Overal waar u kijkt ziet u iets nieuws: een bijzonder beeld, een prachtige rozenkrans of iets dat u nog nooit eerder zag! Bij elk voorwerp hoort een eigen uniek verhaal. Eén ding is duidelijk, dit is een verzameling zoals u hem nog nooit eerder hebt gezien.

Het museum is gevestigd in twee armenhuisjes uit de jaren twintig. In deze piepkleine huisjes, ook wel diaconiehuisjes, bood de kerkelijke gemeenschap onderdak aan allen die dit nodig hadden. Nu bieden de huisjes plek aan de grootse verzameling die u een inkijkje biedt in het rijke Roomse leven van Oldenzaal.

Gevraagd: 

Affiniteit met musea en het leuk vinden om je verhaal te vertellen aan bezoekers is belangrijk voor het uitoefenen van deze vrijwilligersfunctie. We verwachten niet dat je al uitgebreide kennis hebt over de Roomse historie van Oldenzaal, maar bereidheid om deze kennis op te doen is wel belangrijk. Omdat je het gezicht bent van het museum is het vanzelfsprekend dat je representatief bent, goed Nederlands spreekt en je aan afspraken weet te houden.

Naast Nederlands kan ook beheersing van de Duitse en/of Engelse taal van pas komen.

Werkzaamheden: 
gastvrouw / gastheer
Doelgroep: 
jongeren
kinderen
ouderen
volwassenen
Vergoeding: 

Voor deze vrijwilligersfunctie is geen vergoeding beschikbaar.

Sector: 
cultuur
Werktijden: 

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag. Samen met de andere vrijwilligers wordt maandelijks een rooster gemaakt op basis van de beschikbaarheid.

Reageer op deze vacature