Eerstehulpverlener (vrijwillig)

De eerstehulpverleners van het Rode Kruis hebben op vele manieren hulp geboden; in de Corona crisis, bij de opvang van vluchtelingen en op vele grote en kleinere evenementen. Je komt als hulpverlener van alles tegen. Een flauwte, een hersenschudding, een bloeding, een alcoholvergiftiging of een verstuiking. Kom jij in actie als iemand direct hulp nodig heeft? Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis en meld je aan!

Wat ga je doen?

Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties, op diverse evenementen kun je je vaardigheden op peil houden. Is er iemand gewond of onwel? Je houdt je hoofd koel en neemt je verantwoordelijkheid. Tijdens de Military van Boekelo, de Nijverdalsebergcross bij Hellendoorn, op de IJsbaan in Enschede, het BAM! Festival in Hengelo, de Sinterklaas intocht, jij en je team staan klaar daar waar hulp nodig is.

Als evenementenhulpverlener krijg je:

· Zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk, jij maakt het verschil;

· Een aanbod van relevante trainingen om je EHBO kennis uit te breiden en je voor te bereiden op eerstehulpverlening, deels online;

· De vrije keus voor welke evenementen of overige diensten je je aanmeldt;

· Veel nieuwe contacten en ervaringen, persoonlijke ontwikkeling of een mooier CV.

Gevraagd: 

Je bent 18 jaar of ouder
Je hebt een geldig EHBO-certificaat of bent bereid deze te halen en je onderschrijft onze Grondbeginselen
Je bent stressbestendig en fysiek in staat tot EHBO en reanimatie handelingen
Je luistert goed en reageert alert op behoeften van hulpvragers
Je bent minimaal 52 uur per jaar beschikbaar voor inzetten tijdens openstaande diensten.

Taken: 

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De hulpverlening van het Rode Kruis is voortdurend in ontwikkeling. Voor informatie over het Rode Kruis, kijk op www.rodekruis.nl en op www.rodekruis.nl/twente voor onze afdelingen, er is er altijd een bij jou in de buurt.

Geïnteresseerd? Is dit echt iets voor jou? Stuur je reactie met CV naar werving.overijssel@rodekruis.nl of reageer via de sollicitatie knop.

Werkzaamheden: 
welzijn & zorg
Doelgroep: 
volwassenen
Sector: 
welzijn & zorg

Reageer op deze vacature