De LosserHof zoekt een bezoekvrijwilliger/maatje

De Twentse Zorgcentra zijn met 40 locaties de grootste aanbieder van zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Wij bieden op een professionele, respectvolle en cliëntgerichte wijze zorg. We hebben de ambitie ons te ontwikkelen tot het expertisecentrum van Oost Nederland. Ruim 1.900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 500 vrijwilligers.

Binnen de sector wonen is bij de afdeling Rondweg 58, van de locatie de LosserHof in Losser een vraag ontstaan voor een bezoekvrijwilliger.
 

F. is een 57-jarige man die op zoek is naar een Maatje om zijn sociale netwerk uit te kunnen breiden en om leuke dingen te kunnen ondernemen op het terrein van De LosserHof bij o.a.de jaarlijkse feesten die er worden gegeven.  F. maakt zelfstandig gebruik van een elektrische rolstoel en is hier zeer behendig mee. F. houdt van gezelligheid, heeft humor en maakt snel contact met mensen. Je kunt leuke gesprekjes met hem houden.

Hij is fan van Normaal en geheime zender muziek, maar geniet ook om samen een spelletje te doen.  F. zou graag met zijn vrijwilliger willen wandelen, op bezoek gaan bij de vrijwilliger, maar ook een keer samen naar de stad gaan naar Ikea of in overleg samen iets bedenken om te ondernemen. Omdat F. gek is op huisdieren zou het leuk zijn als de vrijwilliger een hond heeft.

Gevraagd: 
  • U hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
  • U bent iemand die afspraken nakomt en die het leuk vindt om samen dingen te ondernemen.
  • De voor keur gaat uit naar een mannelijke vrijwilliger
  • U bent voor minimaal 1 jaar beschikbaar  
  • Om in aanmerking te komen voor vrijwilligerswerk binnen De Twentse Zorgcentra, is het noodzakelijk een Verklaring omtrent Gedrag te overhandigen. De aanvraagformulieren hiervoor ontvangt u van de coördinator vrijwilligerswerk en worden vergoed door De Twentse Zorgcentra.

Vergoeding:

  • Een WA en ongevallenverzekering.
  • Een tegemoetkoming in de reiskosten van 0,30 cent de kilometer.
  • Mogelijkheid tot deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering
  • Gratis lidmaatschap van de Personeelsvereniging
Taken: 

Wandelen of winkelen in de stad of bij de IKEA, een spelletje doen, kletsen en muziek luisteren.

Organisatie: 
Werkzaamheden: 
activiteitenbegeleiding
buitenwerk
gezelschap
sport
welzijn & zorg
Doelgroep: 
volwassenen
Sector: 
gehandicapten
Werktijden: 

Dag in overleg, voorkeur voor het weekend. 1 keer per 3 of 4 weken.

Reageer op deze vacature