Bevolkingszorg hulpverlener (vrijwilliger m/v)

Sta jij klaar om een helpende hand toe te steken? Wat je gaat doen? Bij een ramp of crisissituatie in jouw regio word je opgeroepen als hulpverlener van ons team bevolkingszorg bij de zorg. 

Bij een ramp of crisissituatie in jouw regio word je opgeroepen als hulpverlener van ons team bevolkingszorg bij de zorg voor getroffenen, bijvoorbeeld bij een ontruiming van een zorginstelling. Onder leiding van een teamleider staat het team klaar om mensen op te vangen in een opvanglocatie. Je bent voor de betrokkenen op dat moment het eerste aanspreekpunt, je biedt praktische hulp én een luisterend oor. Daarnaast kan ook het zorgen voor eten, sanitaire voorzieningen en/of een slaapplaats tot je taken behoren.

Gevraagd: 

· Je bent lichamelijk én geestelijk in goede conditie
· Je beschikt over eigen vervoer om bij een oproep naar de locatie in jouw regio te komen
· Je bent sociaal en communicatief vaardig en je weet van aanpakken
· Je beschikt over een EHBO certificaat of bent bereid deze te halen
· Je onderschrijft de 7 grondbeginselen van het Rode Kruis

Taken: 

Geïnteresseerd? Wil jij de helpende hand toesteken? Stuur je CV en motivatie naar : werving.overijssel@rodekruis.nl. Voor meer informatie kun je op contact opnemen met Nathanie Doornwaard, Coördinator Noodhulp District IJsselland en Twente, bel: 06-10587832

 

Of bekijk onze Rode Kruis film over Bevolkingszorg https://www.youtube.com/watch?v=xqqytGXeFq4&feature=youtu.be

 

Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

 

Samen maken we een verschil!

Werkzaamheden: 
welzijn & zorg
Doelgroep: 
volwassenen
Vergoeding: 

Gemaakte reiskosten

Sector: 
welzijn & zorg
Werktijden: 

In overleg

Reageer op deze vacature