Durf om hulp te vragen

Sociaal Team Oldenzaal

Om allerlei redenen kunt u zorg of ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat u vanwege een beperking of ouderdom uw huis niet zelf kunt schoonmaken of hulp nodig hebt bij het opstaan en douchen. Of u hebt dringend hulp nodig voor uw kind. Zit u in deze situatie? Durf dan om hulp te vragen.

Niet makkelijk
Om hulp vragen is niet makkelijk. U bent misschien bang dat u anderen lastig valt met uw probleem. Maar u zult merken dat anderen juist graag willen helpen.

U kunt niet alles zelf
Om hulp vragen wil beslist niet zeggen dat u hulpeloos bent, maar getuigt er juist van dat u inziet dat u niet alles zelf kunt. Dat is helemaal niet erg. Niemand kan alles zelf. En draai het eens om: U zou het toch ook geen probleem vinden als iemand u om hulp kwam vragen?

Durf om hulp te vragen
Ga na voor uzelf waar u hulp bij nodig hebt. Maak een lijstje met heel concrete klussen die gedaan moeten worden. Bijvoorbeeld: ik heb vandaag iemand nodig die boodschappen voor mij doet. En vraag om die hulp. U zult zien dat er een grote last van uw schouders valt als u eenmaal deze stap hebt genomen.

Organisaties
Is er niemand aan wie u om hulp kunt vragen? Of is uw hulpvraag te moeilijk voor de mensen uit uw naaste omgeving? Dan kunt u aankloppen bij een van deze organisaties:

Ondersteuning en zorg