Zorggroep Sint Maarten regio Oldenzaal wint de Gouden Boeskool!

Op donderdag 23 december 2021 zijn de jaarlijkse Vrijwilligersprijzen weer uitgereikt in Oldenzaal. Tijdens een onlinebijeenkomst vanuit Stadstheater de Bond zijn de winnaars in het zonnetje gezet.

De winnaar van de Gouden Boeskool 2021 is Zorggroep Sint Maarten regio Oldenzaal. De zorggroep is een van de vier genomineerde organisaties die in de race waren om de prijs te winnen en hadden de voorkeur van de zeskoppige jury vanwege hun perfecte vrijwilligersbeleid en de grote groep trouwe vrijwilligers die vaak al jaren activiteiten begeleiden en zich inzetten voor kwetsbare bewoners, zeker nu tijdens de Coronapandemie. Andere zeer gewaardeerde en genomineerde organisaties zijn Stadstheater de Bond, Jeugdcircus Tubantino en Natuur Milieu Educatief Centrum de Höfte.

De prijs voor Bijzondere Vrijwilliger 2021 is dit jaar toegekend aan Jan de Gunst. Jan zet zich al jaren in voor Oldenzalers die acute hulp nodig hebben en staat 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om te helpen waar hij kan. Jan is verbonden aan de Parochiële Caritas Instelling van de Plechelmusparochie en aan de stichting Armoedepreventie Oldenzaal. Andere kanshebbers voor de prijs waren Ken Beimer (o.a. Okids, Tubantino), Stan Benneker (Kicks4Africa), Bennie Nordkamp (o.a. BoesCoolFit) en Nick Postma (Okids, Scouting).

Oldenzalers konden dit jaar ook stemmen op hun favoriete inzending. Met 33,6% van alle stemmen is Stan Benneker de winnaar van de Publieksprijs geworden. Stan heeft zich al vanaf zijn zestiende jaar ingezet als vrijwilliger door 3000 paar voetbalschoenen in te zamelen voor kinderen in Zuid-Afrika zodat zij niet op blote voeten hoeven te voetballen.

De prijzen werden uitgereikt door wethouder Rob Christenhusz en bestaan uit een bokaal, bloemen en een geldprijs in te zetten voor de vrijwilligers en/of de organisatie. Wij feliciteren alle winnaars van harte en hopen dat ze hun goede werk nog lang kunnen voortzetten. De uitzending terugkijken kan via https://youtu.be/zgGAdzEe_e4