Nog enkele kaarten beschikbaar voor kerstconcert 11 december

'Leazend, zeengend en spöllend op de kribbe an'

Zondagavond 11 december vindt een bijzondere advent- en kerstmanifestatie plaats in de Hofkerk onder de naam: ‘LEAZEND, ZEENGEND EN SPÖLLEND OP DE KRIBBE AN’.

Er zijn nieuwe composities van Geert Christenhusz te horen op traditionele Latijnse liturgische teksten als ‘Ecce concipiet’, nieuwe arrangementen en Twentse teksten op klassieke adventsliederen als ‘Het was een maged uitverkoren’, een swingende, internationale potpourri van kerstliederen, Nederlandstalige en Twentse gedichten, bijbel lezingen in het Twents en nieuwe arrangementen op kerstmuziek voor koperkwartet.

De zangstukken worden uitgevoerd door Vocaal Ensemble Twente, instrumentaal doet het St. Joseph Koperkwartet van zich horen, Annet Meijerink en Geert Christenhusz dragen gedichten voor en de bijbel lezingen worden verzorgd door min of meer bekende Twentenaren; Antoinette Ruiter (kunstenares), Vera Wiefferink (o.a. Kreenk vuur de Twentse sproak), Patrick Welman (burgemeester van de gemeente Oldenzaal), Toon Brummelhuis (nachtburgemeester van Oldenzaal) en Harry Nijhuis (oud-wethouder van de gemeente Losser).

Voor de gelegenheid is de Hof van Heden (Hofkerk) door middel van theaterdoek en speciale belichting omgetoverd tot een sfeervolle ruimte voor een warm winters samenzijn.

De avond begint om 20.00 uur en de kosten bedragen Euro 15,-. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via www.melange.nu of via de Tourist Info Oldenzaal.