Kinderlintje wordt ook in 2021 weer uitgereikt

Kent u een kind die iets bijzonders heeft gedaan?

Op 20 november 2019 werd het Oldenzaals-kinderlintje voor het eerst uitgereikt aan de 11-jarige Sem voor zijn inzet voor de ziekte MS. In 2021 was de eer voor Wout Boswinkel voor zijn inzet voor Manege “De Boerschotten”.

Het kinderlintje wordt jaarlijks uitgereikt en is een officiële beloning voor een kind (tot 18 jaar oud) dat iets heel bijzonders heeft gedaan. Dat kan van alles zijn: van een zieke buurvrouw helpen, tot een inzamelactie voor een goed doel en het opruimen van zwerfafval in de wijk. Denk ook aan een mooi initiatief tijdens de coronatijd. Het gaat ook om de kinderen die in alle bescheidenheid, door het helpen met alle daagse dingen, iets betekenen voor een ander.

• Wanneer wordt het lintje uitgereikt?
Tijdens de internationale dag voor de rechten van het kind, op 20 november, wordt het kinderlintje uitgereikt.

• Dien het voorstel op tijd in
De behandeling van een voorstel voor een kinderlintje kost tijd. Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen. Dit betekent dat u tot 1 november 2021 het voorstel kunt indienen. Een deskundige jury beoordeelt aan de hand van de opgestelde voorwaarden en criteria wie er in aanmerking komt voor een kinderlintje.

• Kent u iemand die een kinderlintje verdient?
Dan kunt u hem of haar voorstellen door contact op te nemen met de gemeente. Meer informatie kunt u vinden op: www.oldenzaal.nl/kinderlintje.