Dementievriendelijk Oldenzaal

Help mee en volg een training

Help jij mee om Oldenzaal dementievriendelijker te maken? Dementie wordt volksziekte nummer 1. We krijgen er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of binnen je vereniging. Dat is soms zwaar, maar als we allemaal een beetje moeite doen, kunnen we veel voor elkaar betekenen. Zodat mensen met dementie en mensen in hun omgeving zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten.

Online training
Help jij mee? Volg dan een online training. Gewoon thuis, achter je computer. Met de training krijg je meer informatie over bijv. het herkennen van dementie. Iedereen kan dementievriendelijk worden! Er zijn verschillende gratis online trainingen, waaronder twaalf trainingen voor specifieke beroepsgroepen. Staat jouw beroepsgroep er niet tussen? Doe dan de basistraining 'GOED omgaan met dementie' of 'In je buurt'.

Het doel is dat mensen dementie niet alleen weten te herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Doe daarom de online training! Zo help je mee om Oldenzaal dementievriendelijk te maken, zodat ook zij fijn kunnen wonen en leven. Kijk voor alle trainingen op www.samendementievriendelijk.nl

Meer informatie
Op de website www.samendementievriendelijk.nl lees je meer over wat je kunt doen in je buurt, voor mantelzorgers of in je bedrijf. Voor meer informatie kun je ook terecht bij de werkgroep ‘Een Oldenzaal waar mensen met dementie meedoen’. ZIj helpen je ook graag verder wanneer je een training op locatie wilt organiseren, bijvoorbeeld voor je medewerkers of je vrijwilligers. Zij zijn bereikbaar via Impuls: 0541-571414 of info@impuls-oldenzaal.nl.