Corona nieuws

Coronavirus

Het coronavirus is een nieuw virus dat ernstige longontsteking kan veroorzaken. Gelukkig verloopt de ziekte bij de meeste mensen mild. Zij krijgen alleen griepachtige verschijnselen. Maar 2 van de 10 mensen met corona worden wel ernstig ziek. Dit zijn met name ouderen (mensen boven de 70 jaar) en mensen met een chronische ziekte, zoals diabetes, COPD of een hartziekte. 

Samen zijn wij Oldenzaal

Door het Coronavirus komen sommige Oldenzalers niet meer uit huis. Sociale contacten vallen weg, een boodschap doen is lastig en eenzaamheid ligt op de loer. Omkijken naar elkaar, in deze moeilijke tijd, is heel belangrijk. Ons Helpt Ons werkt samen met het Sociaal Team om dit tegen te gaan. Want ‘Samen zijn wij Oldenzaal’!

Wil je helpen?

Wil je andere Oldenzalers helpen? Dat kan! Bijvoorbeeld door gewoon eens te bellen en vragen hoe het met een ander gaat. Of door een kaartje door de bus doen. Meld je aan door het formulier in te vullen. Medewerkers van het Sociaal Team koppelen je dan aan iemand die hulp nodig heeft.

Heb je hulp nodig?

Ben je aan huis gekluisterd en kunt je wel wat hulp gebruiken? Vul dan het formulier in en het Sociaal Team kijkt wie jou het beste kan helpen.

Luisterend oor
Liever een luisterend oor? Bel dan op werkdagen tussen 09.00 uur en 13.00 uur met het Sociaal Team Oldenzaal: ☎️ 0541 571414.

Meer informatie
Meer informatie vind je over het coranavirus vind je op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 en op onshelptons.nl.
 

Coronahulp nodig?