10e BoesCoolFit seizoen geopend

BoesCoolFit seizoen weer geopend

19 februari 2021

Sporten is leuk en gezond!

Het 10e BoesCoolFit is deze week geopend. Kinderen kunnen zich weer aanmelden voor activiteiten of kennismakingscursussen.

Dat bewegen gezond is, dat is algemeen bekend. De beweegnorm voor jongen kinderen is één uur intensief bewegen per dag. Een hoop kinderen in Nederland halen die norm niet waardoor de kans op overgewicht en een ongezonde levensstijl toeneemt. Natuurlijk is gezonde voeding en regelmatig eten ook van grote invloed op de gezondheid en conditie. De leerprestaties van kinderen met een goede conditie zijn ook beter dan de leerprestaties van kinderen met een matige of slechte conditie. Een ander belangrijk aspect van sporten bij een club is dat kinderen er andere vriendjes leren kennen en dat ze samen plezier kunnen beleven aan bewegen. Ze leren samen doelen stellen en een prestatie neerzetten waardoor zij vaardigheden ontwikkelen die ook in het dagelijkse leven hard nodig zijn.

BoesCoolFit zorgt als onafhankelijke stichting in samenwerking met het Oldenzaalse basisonderwijs en sportverenigingen voor een groot bewegingsaanbod voor kinderen van groep 3 t/m groep 8. Ze laten de kinderen kennis maken met het gevarieerde sportaanbod in Oldenzaal door middel van binnenschoolse en buitenschoolse kennismakingscursussen.

Afgelopen week zijn de folders met het nieuwe sportaanbod verspreid op alle basisscholen. Door de grote belangstelling voor de kennismakingscursussen was de website van BoesCoolFit rond de opening moeilijk te bereiken. BoesCoolFit gaat de aanbieders waarvan de cursussen snel vol zaten benaderen voor extra mogelijkheden. Via de website houdt BoesCoolFit iedereen op de hoogte wat betreft de extra mogelijkheden: BoesCoolFit.nl. Tevens vermelden zij ook via nieuwskanalen als Facebook wanneer er nieuwe cursussen online komen.