Wat hoort er bij seks?

afbeelding wat hoort er bij seks

Seks is meer dan standjes, of dat je alles hebt gedaan. Bij seks gaat het er vooral om dat je het samen prettig hebt en doet wat jullie allebei graag willen doen.

Wat betekent seks?
Seks betekenen meer dan 'het doen', ofwel geslachtsgemeenschap. Seks kan ook bestaan uit: strelen, vingeren, aftrekken, pijpen, beffen of anale seks.

Seks is dus niet perse geslachtsgemeenschap
Seks draait om het genieten van elkaar en dat kan met heel je lichaam, mét klaarkomen en zónder klaarkomen. Geslachtsgemeenschap is dus niet verplicht.

Wat hoort allemaal bij seks?
Seks kan bijvoorbeeld beginnen met zoenen, maar ook met lieve dingen tegen elkaar zeggen. En seks hoeft niet te stoppen als je bent klaargekomen. Ook daarna kan de seks nog doorgaan met knuffelen, en zoenen en lieve dingen tegen elkaar zeggen.

Voorspel is belangrijk
Voorspel is belangrijk om opgewonden te raken. Hoe beter het voorspel, hoe beter de seks.

  • Als jongen hoef je meestal niet veel te doen om opgewonden te raken: je penis is zo stijf.
  • Een meisje wordt langzamer opgewonden. Als een meisje opgewonden is, wordt haar vagina nat waardoor de penis makkelijker naar binnen kan en de seks prettiger wordt.

Op de website sense.info staan tips over hoe je opgewonden kunt raken.

Laten merken wat je wel en niet prettig vindt
Wat vind je wel en niet prettig? Laat dat merken aan je partner. Als je iets niet prettig vindt tijdens de seks, geef dit dan gelijk aan.

Dat geldt ook voor de ander
Dit geldt natuurlijk ook voor de ander. Laat hij of zij merken dat iets niet fijn is, of dat je te ver gaat? Stop dan en doe iets wat de ander wel prettig vindt.

Meer informatie

Wil je meer informatie over seks? Kijk dan op deze websites:

Relaties