Loverboys

onshelptons Oldenzaal

Loverboys, je hebt er vast wel eens iets over gehoord. Maar wat doen ze precies en hoe herken je ze?

Wat is een loverboy?
Een loverboy is een jongen die verkering neemt met een meisje met maar één doel: geld verdienen door haar in de prostitutie te laten werken. Als hoer dus. Loverboys heten daarom ook wel pooierboys.

Meisjes kunnen ook loverboy zijn, die heten dan 'lovergirl'. Maar dit komt niet zo vaak voor.

Wat doet een loverboy?
Een loverboy doet alsof hij verliefd is op een meisje en versiert haar. Bijvoorbeeld via Facebook of via een chatbox.
Hij gedraagt zich geweldig en doet alles voor het meisje. Hij geeft haar cadeautjes en heel veel complimentjes. Alleen maar met het doel dat het meisje helemaal gek op hem wordt. En ondertussen bedenkt hij een plan hoe hij het meisje kan gebruiken.

Iets voor hem terugdoen ...
Op een gegeven moment vindt een loverboy dat het meisje weleens iets terug mag doen voor alle dingen die hij voor haar doet. Voor wat, hoort wat. Omdat het meisje verliefd op hem is, trapt ze erin en heeft ze alles voor hem over.

Het begint met kleine dingen ...
Het begint met kleine dingen, maar uiteindelijk moet het meisje steeds meer doen voor de loverboy. Hij dwingt haar om met andere mannen naar bed te gaan en het geld aan hem te geven.

En als ze het niet doet?

Als een meisje niet wil meewerken, bedreigt de loverboy haar. Hij slaat haar bijvoorbeeld of sluit haar op, en hij zegt dat hij naaktfoto's of filmpjes van haar op internet zet.

Zoek hulp
Meestal schaamt het meisje zich zo, dat ze doet wat de loverboy zegt. Ze durft geen hulp te vragen aan anderen. En dat zou ze juist wel moeten doen. Want wat een loverboy doet is verschrikkelijk. En het is bovendien strafbaar. Zoek dus altijd hulp!

Meer informatie
Op deze websites staat meer informatie over loverboys:

Relaties