DigiD

DigiD staat voor Digitale Identiteitskaart. Op veel websites van de overheid en zorginstanties moet u inloggen met een DigiD. Deze DigiD bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord.

U kunt een DigiD aanvragen op de website van DigiD. Hiervoor heeft u een mobiele telefoon nodig en uw Burgerservicenummer nodig. Dit nummer staat op uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Na het aanvragen ontvangt u een activeringscode. Daarmee kunt u uw DigiD activeren.

Vervolgens kunt u een gebruikersnaam en wachtwoord invullen. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord die u goed kunt onthouden en die veilig is. Uw gebruikersnaam moet minimaal 6 tekens en maximaal 32 tekens lang zijn. De gebruikersnaam mag uit cijfers, hoofd- en kleine letters en leestekens bestaan. Uw wachtwoord moet minimaal bevatten: een cijfer, een kleine letter, een hoofdletter, een leesteken en 8 tekens (maximaal 32). Uw DigiD is net als uw identiteitskaart erg persoonlijk en vertrouwelijk. Zorg er dus voor dat u nooit zo maar uw wachtwoord en gebruikersnaam aan iemand afgeeft.

Heeft u moeite om een DigiD aan te vragen of met het activeren van de DigiD app? Kijk dan op www.digid.nl/hulp of bel naar het sociaal team Oldenzaal voor hulp. Bij de Bibliotheek Oldenzaal worden regelmatig cursussen gegeven over het gebruik van DigiD zoals 'Digisterker, leer omgaan met de digitale overheid'. Dit kan ook een goede hulp zijn.

 

Belastingen