Week van de jonge mantelzorger (1 t/m 7 juni)

Datum 
01 juni 2022 - 09:00
Lokatie 
Diverse locaties in Nederland

In de week van 1 tot en met 7 juni is het weer de week van de Jonge Mantelzorger. Een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland groeit op terwijl ze zich zorgen maken over een naaste. Zij zorgen bijvoorbeeld voor iemand met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ouders, een broer of zus.

Dit heeft vaak veel impact op de mantelzorgers. Zelf zijn ze zich er vaak niet van bewust en vinden het zorgen vanzelfsprekend. Maar het kan ook mentaal zwaar zijn. Ze dragen bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheden en maken zich meer zorgen dan leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis.

Om jonge mantelzorgers zichtbaar te maken en hen indien nodig te ondersteunen, is er jaarlijks aandacht voor deze groep in de Week van de Jonge Mantelzorger. Het thema van de campagne dit jaar luidt 'Niet te missen'.

Kijk voor meer informatie over de Week van de Jonge Mantelzorger en de Niet te missen-campagne op www.weekvandejongemantelzorger.nl of www.jmz-go.nl.