Webinar ‘Inzichten in autisme’

Datum 
30 september 2021 - 19:30
Lokatie 
Online via ZOOM Oldenzaal

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over autisme. Bijvoorbeeld omdat je net zelf de diagnose hebt gekregen of iemand in je omgeving hebt die autisme heeft en je daar meer over zou willen leren. Gastspreker Frans Coolen beantwoord de vraag wat autisme is, hoe autisme zich kenmerkt volgens de DSM5 en welke impact autisme heeft op de omgeving. Hij koppelt theorie aan praktijkvoorbeelden om de kenmerken van autisme te verduidelijken. Uiteraard is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

Frans Coolen is na 32 jaar in loondienst bij verschillende jeugdzorginstellingen en de Nederlandse Vereniging voor Autisme, in 2013 gestart als zelfstandig adviseur en trainer voor zijn eigen bedrijf ‘Into autisme’. Vanuit deze plek kan hij zich nog beter richten op zijn ‘core business’: hulp bieden aan mensen met autisme en aan mensen in hun omgeving. Sinds die tijd heeft hij zelf enkele honderden cursussen gegeven door het hele land. Instellingen zoals o.a. zorgboerderijen, TBS klinieken, jobcoachbureaus enz. hebben van Frans trainingen gehad in een in compagnie setting. De mensen waren steeds heel enthousiast door de vele praktijkervaringen die in de trainingen zijn ingenomen.

Dit webinar vindt plaats op donderdag 30 september van 19.30 tot 21.30 uur via Zoom. Inschrijven kan doormiddel van het formulier dat je vindt op de website www.autisme.nl. Je ontvangt dan direct een link voor deze bijeenkomst. Voor andere vragen, kun je mailen naar: nva.steenwijkerland@gmail.com