Training GOED omgaan met dementie

Datum 
06 juli 2022 - 18:30
Lokatie 
Zalencentrum Rouwhorst
Ootmarsumsestraat 9
7572 AA Oldenzaal
Kosten 
gratis

In de training 'GOED omgaan met dementie' leert u stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer zij in contact komen met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, ook in uw omgeving.

 In de beginfase van het dementieproces is over het algemeen (nog) geen zorg of opvang nodig. In deze fase willen mensen hun vertrouwde, dagelijks leven voortzetten. Zelf de boodschappen halen, actief blijven in de vereniging, probleemloos een kopje koffie drinken op een terras, dat zijn zaken die voor hen belangrijk zijn. Met andere woorden: Blijven meedoen!

Hoe kun je daar als inwoner bij helpen?

In uw omgeving krijgt u in de toekomst in toenemende mate te maken  met dementie. Een op de 5 mensen krijgt dementie. Het is van belang om u als inwoner te informeren over dementie met als doel: Mensen met dementie zo lang mogelijk actief laten blijven in de maatschappij. Samen naar een Oldenzaal waar mensen met dementie mee mogen blijven doen!

GOED training

In de training 'GOED omgaan met dementie' leren deelnemers hoe je goed kunt omgaan met mensen met dementie die je tegenkomt. Het eerste deel van de training gaat over dementie en het herkennen van dementie. In het tweede deel wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Tot slot bepreken we hoe deelnemers het geleerde kunnen toepassen en geven we tips. Zo hopen we uiteindelijk te bereiken dat Oldenzaal een plek wordt waar mensen met dementie kunnen blijven meedoen!

De training wordt gegeven op 6 juli 2022 van 18.30-20.30 uur in Rouwhorst Zalencentrum, Ootmarsumsestraat 9, 7572 AA in Oldenzaal. De training is bedoeld voor inwoners uit Oldenzaal. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Er zijn geen kosten verbonden aan de training. Wel vragen wij je aan te melden vóór 29 juni a.s. Dit kan telefonisch via 0541- 57 14 14 of per mail: info@impuls-oldenzaal.nl