Online workshop | Wearables en Facefilters

Online workshop wearables en Facefilters
Datum 
24 februari 2021 - 13:30
Lokatie 
Online via ZOOM
Kosten 
Gratis

In samenwerking met de Overijsselse Bibliotheken biedt Tetem online workshops aan voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Jezelf vervelen tijdens de lockdown is er dus niet bij!

De workshop
Draagbare technologie wordt ook wel wearables genoemd. Dit zijn slimme elektronische apparaten die je in je kleding kunt verwerken of op je lichaam kunt dragen, zoals een smartwatch of een fitnesstracker. In deze KidsLab+ gaan we een stapje verder! We ontdekken hoe kunstenaars en ontwerpers wearables gebruiken om hun kleding interactief te maken en hoe zij digitale wearables inzetten om de echte en virtuele wereld met elkaar te verbinden. We beginnen met een Facefilter parade waarbij alle kinderen een digitale pruik of sieraad aan elkaar showen!

Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop het volgende programma nodig:

  • Kies alvast een Facefilter uit waarmee je een digitale pruik of make-up draagt ter voorbereiding van deze KidsLab+. Download de app Snap Camera op je computer/laptop: https://snapcamera.snapchat.com/ .
  • Zet je webcam aan en speel met de verschillende filters.
  • Kies je favoriete digitale pruik, make-up of sieraad en sla het op als je favoriet.
  • Voordat KidsLab+ begint: open eerst Snap Camera en zet je filter aan.
  • Open daarna pas Zoom, klik op videocamera en kies de Snap Cam.
  • Als het goed is kun je de anderen met de Facefilters in Zoom zien!

Deelname workshop
Aanmelden is niet nodig. Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 24 februari) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 24 februari van 13:30 - 14:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt.