Ga samen het zwerfafval te lijf!

Ga samen het zwerfafval te lijf!
Datum 
01 april 2021 - 10:00 t/m 30 april 2021 - 17:00
Kosten 
Gratis

De hele maand april kun je een trash packer worden bij de bieb. Ga samen het zwerfafval te lijf! Wist je dat een plastic fles of zakje na 5-10 jaar niet zomaar verdwijnt maar dan nog slechts langzaam aan het afbrokkelen is? En een plastic sixpack houder zelfs na 100 jaar. Het plastic valt bij dat afbrokkelen in kleine stukjes uit elkaar en komt via de dieren die het opeten in hun maag terecht en daardoor ook weer in ons eten.

Aan de slag
Daarom gaan we de hele maand april aan de slag! Bij de bibliotheek kun je een gratis grijpertje, handschoen en vuilniszak lenen. Om het helemaal handig te maken kun je een leuke app ‘Helemaal Groen’ installeren op je telefoon. Deze app zet je aan als je gaat opruimen en dan wordt er op de plattegrond direct zichtbaar waar jij zwerfvuil hebt geraapt. Jouw route kleurt groen op de kaart. Je ziet ook wat anderen doen. Help je mee? Samen maken we onze omgeving helemaal groen! 

Reserveer nu!
Wil je graag meedoen? Stuur dan een mailtje naar info@bibliotheekoldenzaal.nl met jouw naam, telefoonnummer en de dag waarop je Oldenzaal wilt schoonmaken. Ook kun je ons bellen via telefoonnnummer 0541-512516 om op deze manier een grijper te lenen. Na het schoonmaken moet de grijper retour worden gebracht en kan het afval bij de Bibliotheek worden ingeleverd.