'De kunst van het zorgen en loslaten' | Cursus voor mantelzorgers

Datum 
21 september 2021 - 15:30
Lokatie 
Breedwijs
Helmichstraat 42b
Oldenzaal
Kosten 
Gratis

Na de zomer start weer de cursus ‘De kunst van het zorgen en loslaten’ voor mensen die mantelzorgen. Deze cursus helpt om een goede balans te vinden in de zorg voor de ander zonder jezelf daarbij uit het oog te verliezen. Je wordt je meer bewust van je manier van zorgen: hoe je dat doet vanuit wie jij bent. Waar verlies je de balans tussen het zorgen of je zorgen maken en je eigen behoeften?

Veel mantelzorgers staan automatisch klaar voor hun naaste. Of dat nu voor ouder(s), partner, kind of vriend(in) is. Voor bijna alle cursisten geldt dat de zorg soms sluipenderwijs de overhand krijgt. Zo ontstaat langzaam het gevoel dat je jezelf kwijt raakt of dat je je klem voelt zitten en moe of gespannen raakt. Vanuit zo’n situatie ligt overbelasting op de loer. Hoe vind je weer balans tussen én voor jezelf zorgen én voor de ander? De kunst van het zorgen en loslaten geeft daar handreikingen voor.

De cursus start op dinsdag 21 september. De 7 (avond)bijeenkomsten worden verspreid over een periode van een aantal maanden gegeven. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je een cursusmap met alle onderwerpen en praktische oefeningen. Voorafgaand zal een gesprek met de cursusleider plaatsvinden.

Interesse of aanmelden? Kijk dan voor informatie op www.mantelzorgenloslaten.nl of neem contact op met Ineke Tieltjes van SIZTwente: 085-7731720 of info@siztwente.nl. Er kunnen maximaal tien mantelzorgers meedoen. Deelname is gratis, de cursus wordt vergoed door de gemeente Oldenzaal.