Cursus Digisterker

DigiD
Datum 
02 maart 2020 - 10:00
Lokatie 
Bibliotheek Oldenzaal
Ganzenmarkt 11
7571 CD Oldenzaal
Kosten 
Gratis

De overheid doet steeds meer via het internet en vraagt u daar gebruik van te maken. Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een nieuw adres doorgeven, inzicht krijgen in uw AOW; het zijn allemaal zaken die we online kunnen regelen. Voor mensen die hier nog niet zo handig in zijn, biedt de Bibliotheek de gratus cursus Digisterker aan.

U leert hoe u handig en veilig informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, bijvoorbeeld de opbouw van uw AOW. In de cursus leert u ook hoe u een DigiD kunt gebruiken.

We gaan ervan uit dat u al wat ervaring hebt met computers en internet. In deze cursus leert u tegelijkertijd beter werken met internet in het algemeen.

Docenten geven de cursus, die bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur. Zij leggen de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uit. Tijdens de cursus én thuis gaat u zelf oefenen op een computer. Bij de cursus hoort een uitgebreid werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen.

Deelname aan de cursus is gratis, inclusief werkboek, koffie en thee. Vooraf aanmelden is verplicht, u krijgt dan een toegangskaart. 

  • maandagavond 2 - 9 - 16 maart van 18.30 tot 20.30 uur;
  • donderdagochtend 19 - 26 maart en 2 april van 10.00 tot 12.00 uur. 

Wilt u meer weten over deze cursus, neem dan contact op met de Bibliotheek Oldenzaal.

De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Oldenzaal.