Bijeenkomst Waardevol leven met dementie

Datum 
16 september 2021 - 19:30
Lokatie 
Hofkerk
Hofmeijerstraat 1
Oldenzaal
Kosten 
Gratis

Op donderdag 16 september vanaf 19.30 uur vindt in de Hofkerk aan de Hofmeijerstraat 1 te Oldenzaal een informatieve avond plaats onder het motto ‘Waardevol leven met dementie’  met als kernvraag ‘Wat is er allemaal nog mogelijk wanneer men de diagnose dementie krijgt?’. 

Het programma bestaat uit een informatief gedeelte voor de pauze en een deel waarin bezoekers vragen kunnen stellen aan een (ervarings)deskundig panel, of met andere aanwezigen in gesprek kunnen gaan. Tijdens het eerste deel zullen video’s vertoond worden die het thema van de avond op diverse manieren belichten. Tevens zal Karel van de Kate op zijn eigen, luchtige wijze, zijn licht over de zaak laten schijnen en zal Geert Christenhusz Twentse gedichten uit zijn laatste bundel ‘Goa, stoa, en verwonner oe’ voorlezen omlijst door muziek. Hij belicht daarbij het grote belang van taal en muziek in relatie tot dementie. Bijzonder is dat ook deelnemers van een dagopvang een bijdrage aan het programma leveren. Annet Meijerink leidt de bezoekers vakkundig door de avond en praat de onderdelen aaneen.

Vanwege de geldende coronamaatregelen moeten bezoekers een QR-vaccinatiecode, een papieren bewijs van volledige vaccinatie of een herstelbewijs kunnen tonen. Er wordt rekening gehouden met een onderlinge afstand van 1.5 meter (m.u.v. bezoekers uit hetzelfde gezin).

De toegang is gratis en in verband met een vanwege Covid-19 beperkt aantal zitplaatsen (max 100) is het noodzakelijk zich aan te melden via mail:  info@impuls-oldenzaal.nl of telefonisch bij Impuls: 0541-571414.

De bijeenkomst van 16 september is het resultaat van een initiatief van de werkgroep ‘Een Oldenzaal waar mensen met dementie meedoen’ en de vruchtbare samenwerking met Muziek Theaterbureau Mélange.